martes, 27 de outubro de 2015

MÁIS COUSAS CON CABAZAS...

Durante toda esta semana as CABAZAS serán as grandes protagonistas.

Hoxe varios pequechos sorprendéronnos con varias cabazas que fixeron nas súas casas con axuda das súas familias e que quedaron "terroríficas e aterradoras". Despois de que nos contasen como as fixeron, levámolas para fora para colocar na EXPOSICIÓN DO SAMAÍN, que hoxe apliouse, xa que tivo lugar o taller de cabazas dos alumnos de 3 anos.


MATEO - XULIA - ÁLVARO - MARTA - RAÚL



Pero as cabazas non so cumplen unha "misión" decorativa durante o Samaín, pois tamén se empregan na alimentación, tanto en pratos doces coma salgados.

Onte collemos as pipas das cabazas que baleiramos no taller para poñelas a secar, poder comelas e tamén empregalas como sementes para prantar na primavera no noso horto. Aproveitando a parte da "pulpa" destas cabazas,  as mestras de 4 anos, preparamos unha CREMA DE CABAZA para que hoxe a probasen os pequenos. 

Primeiro explicamos o proceso de elaboración: cocer a cabaza (si se desexa engadir algún outro vexetal) nunha pota con auga, aceite e sal. Triturar. 

Despois ulimos e probamos a crema.


As cabazas poden ser de diferentes formas e cores, como puidemos ver onte no taller e hoxe nas diferentes imaxes que buscamos.



Despois cada pequecho debuxou a cabaza que máis lle gustou e deulle o aspecto que máis lle gustou, para o Samaín




Ningún comentario:

Publicar un comentario

Nota: só un membro deste blog pode publicar comentarios.