Estamos en pleno mes de ENTROIDO, que na nosa terra, ademáis de pola gran riqueza de traxes e disfraces tamén garda unha parte gastronómica. De seguro que durante estas datas degustaredes algún que outro COCIDO, unhas FILLOAS ou unhas ORELLAS.
Nós, hoxe, convertémonos en "COCIÑEIR@S" e preparamos unhas FILLOAS salgadas (desas que acompañan ao cocido).
Preparamos os INGREDIENTES DA RECEITA DAS FILLOAS:
* PESAMOS A FARIÑA (1 Kg)
* ESCACHAMOS OS OVOS (4)
* BOTAMOS A AUGA (2'5 Kg)
* AÑADIMOS SAL
* BATEMOS TODOS OS INGREDIENTES PARA CONSEGUIR O AMOADO
* Antes de facer a filloa UNTAMOS O FILLOEIRO CON TOUCIÑO DE PORCO (para que as filloas non se peguen)
* BOTAMOS O AMOADO PARA FACER AS FILLOAS
* PROBÁMOLAS!
* Tantas horas facendo nelas...
e en poucos minutos so quedou o prato!
* A que se parecen as filloas?
A unha LÚA CHEA, con cráteres e todo!
Ningún comentario:
Publicar un comentario
Nota: só un membro deste blog pode publicar comentarios.