ANXO CASTRO trouxo á clase unhas "vainas" que a primeira vista os seus compañieros pensaban que eran: xudías, guisantes... pero en cando abrimos unha decatáronse de que se trataba de FABAS.
Falamos un pouco sobre esta pranta:
* Clasificamos as fabas dentro do grupo das LEGUMES coma: os garabanzos, as lentellas...
* As fabas empréganse na COCIÑA en pratos típicos coma: o caldo, a fabada...
* Explicamos o procedo dende que se sementan as fabas, como medra a pranta, como saen as vainas, como van medrando e madurando ata qe se apañan e se poñen a secar para despois debullalas.
Nós puxémonos a debullar as vainas para sacar todas as fabas que tiñan dentro.
Imos a gardar estas fabas para plantalas no noso horto cando chegue a primavera.
Aquí vos deixamos as fabas que debuxamos. Que vos parecen?
Moitas grazas Anxo!
Ningún comentario:
Publicar un comentario
Nota: só un membro deste blog pode publicar comentarios.